kolmapäev, 31. juuli 2019

Algus...


ESMASPÄEV 22. JUULI

Oleme blogimisülesanded jaganud nii, et Tiiu kirjutab teksti ja Kirsika teeb kõik ülejäänu. Kui Kirsika teksti täiendab, siis on see kursiivis. Mina tõenäoliselt pilte lisama ei hakka, sest Kirsikal tuleb see palju paremini välja.
Eithne on tore ja toimekas. Vabandab aina, et plaanid kõik vastu taevast on lennanud, aga meil pole seikluste vastu midagi! Sõidame sadamasse, kus üks meist peaks paadireisile abiks minema, aga kuigi enam ei saja, on ilm endiselt liiga tuuline ja reis jääb ära. Selle asemel näidatakse meile, mida laeval teha tuleb. Töö seisneb väikese baari pidamises: tuleb pisut jooke-näkse müüa ja alumise teki reisijatel veidi silma peal hoida. Reisid toimuvad kell 10 ja 12, kui ilma on. Järgmised kaks päeva on see minu ülesandeks. Kohe üle tee asub Clew Bay Heritage Centre, kus Kirsika kaks järgnevat päeva askeldab. Sealgi tuleb külastajaid kõikvõimalikes küsimustes aidata, aga täpsemalt selgub töö käigus.





Nüüd sõidame linnahalli (Town Hall Theatre Westport), kus õhtuti toimuvatel etendustel hakkame abistama piletikontrollis ja kohtadele juhatamisel. Selle tööga saab juba täna alustada. Rosaleen näitab meile ära saali ja uuesti kohtume juba õhtul kell seitse. Teeme tiiru ka koolis (Westport College of Further Education) ja siis hakkame linna avastama. Westport on väga-väga ilus, puhas ja lilleline! Elanikke umbes 4500. Linn ise on mägedel ja teda ümbritsevad samuti mäed. Eithne ütleb, et enamus sõpru käib tal külas ilmselt selleks, et linna näha. Tänavad kulgevad ikka mäest üles ja alla. Jalgrattaga pole siin vist väga kerge liikuda! Hakkab sadama imepeent uduvihma, mis märjaks ei tee – just, nagu reisijuhis kirjas. Väga imelik tunne: nagu sajaks, aga ei saja ka!






Õhtusel etendusel aitame pileteid kontrollida ja vaatame etendust Patrick. Väga huvitav ja hariv show! Jutustus kohalikust ajaloost ja Pühast Patrickust, Iiri stepptantsud, muusika ja laulud, taustal pildid Iirimaa loodusest. Võimas! 
Ja minul õnnestus ka tantsusammud laval teha koos tantsijate ja teiste huvilistega publikust, äärmiselt vahva ja huvitav elamus!



Lõpuks veel kohalikku muusikat pubis Matt Molloy’s, mis on vähemalt sama huvitav. Koju jõuame enne südaööd.

Kohtume peagi!

3 kommentaari:

  1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  2. Siin lõiguke etendusest, mis tehnilistel põhjustel ei õnnestunud varasemalt üles laadida:
    Siin lõiguke etendusest, mis tehnilistel põhjustel ei õnnestunud varasemalt üles laadida: https://youtu.be/o5SUxiMrrJs

    VastaKustuta
  3. Mõned pildid eelmisest aastast :) https://iiriblogi.blogspot.com/search?q=westport

    VastaKustuta