pühapäev, 11. august 2019

Vahetus


NELJAPÄEV, 25. JUULI
Täna vahetame rollid: mina lähen muuseumi, Kirsika laevale. Väga palju põnevaid eksponaate! Koha nimi on Heritage Center (Pärandkultuuri keskus), aga tegelikult on ta koduloomuuseum. Keskel on suur Westporti makett ja ümberringi kõikvõimalikud eksponaadid erinevatest aegadest. Maja ees väljapanek põllutööriistadest ja vana tuletõrjekell, maja taga väike aiake. Külastajad saavad töötajatelt lühikese ülevaate Westporti ajaloost ja võivad mängida äraarvamismängu. Kuulan kaht erinevat jutuvestjat, mõlemad väga huvitavad. Ukse kõrval jääb silma plakat, mis õpetab elektrivalgust kasutama: ära hakka seda läitma tikuga, lihtsalt keera nuppu!


Laevameeskond on juba tuttav, leian üsna kiirelt üles asjad, mida tarvis välja panna ning ette valmistada. Müügitöö on mulle igati tuttav ja üldsegi mitte keeruline, sest eks seda ole ju ikka harjutatud ka! Kõik sujub üsna ladusalt. Kliente ikka jagub, ja mõni on lausa oma neljajalgse sõbra kaasa võtnud! Jääb ka aega kuulata giidi juttu ümbritsevast on palju põnevat, millest juba on ka natuke juttu olnud!
Põnevat uudistamist jagub nii suurtele kui väikestele, lastega peresid on üksjagu. Laeva saabudes juba usinalt haaratakse pihku binoklid, mis on mõeldud tasuta kasutamiseks kruiisi vältel. 





Õhtul jälle linnahalli. Täna on kohaliku laulja kontsert. Hääl väga omapärane, stiil pisut magusavõitu, aga  tundub olevat populaarne, sest rahvast koguneb palju ja enamus on kohalikud. Meie võõrustajad tunnevad peaaegu kõiki. Etendused kestavad ligi 2 tundi. Koduteel kiikame sisse mitmesse elava muusikaga pubisse, aga Matt Molloy´s on ikka parem!




REEDE, 26. JUULI
Täna askeldame samades kohtades. Minu tööpäev lõpeb juba kell 14.00, Kirsika laev teeb aga kaks reisi, nagu alati.
Sel pühapäeval on Reek Sunday, mis on iga-aastane palverännak Croagh Patricku mäele (kohalik rahvas kutsub teda lihtsalt Reek). Meil on plaanis mäele minna, aga kindlasti mitte seekord: suurim palverändurite arv olevat olnud 50 000. Seda rahvamassi meil küll tarvis pole! Linnas kohtame neid arvatavasti nagunii. Aega on, lähme hiljem!




Menüü mnu poolt vaadatuna!

Kohtume õige varsti uute lugudega!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar