laupäev, 3. august 2019

Järg - nii need tööpäevad mööduvad


TEISIPÄEV, 23. JUULI

Esimene täistööpäev. Jalutame kella kümneks sadamasse ja siis ta algab. Tuul on isegi tugevam, kui eile, aga paat siiski väljub. Rahvast on parasjagu, jätkub nii üles tekile kui alla kajutisse. Üsna ebakindel on see algus: ei mäleta täpselt, kus mis asub. Esimesele kohvitopsile unustan kaane panna, aga klient õnneks ei tee väljagi. Mida edasi, seda ladusamalt läheb. Meeskonnaks on Tom, kes ümbrust tutvustab ja John, kes juhib laeva. Tomi jutt on väga huvitav, hoolimata sellest, et tüüp väga kiiresti räägib. Peale teist reisi on juba kõik arusaadav. Laht on ümbritsetud saarekestest, mis ei lase laineil väga kõrgeks tõusta. Saari olevat kokku samapalju, kui aastas päevi – 365. Huvitav ajalugu, hülged, kormoranid... Saar, kus kord elas Maharishi Mahesh Yogi; saar, mis kuulus John Lennonile... Croagh Patrick: püha mägi, millest eilne etendus rääkis... Esimesel võimalusel lähme sinna ronima, aga sel nädalavahetusel tuleb suur palveränd, kus osalevad tuhanded inimesed (mõned ronivat lausa paljajalu) ja sellesse massi küll ei tahaks sattuda.



Kirsikal omad muljed Heritage Center´ist, kuhu mina satun ülehomme. 
Muuseumis kohtun esmalt Simon´iga, alustame sellest, et muuseumiruumis olevad klaaspinnad puhastada eelmise päeva näpujälgedest. Peagi saabub ka muuseumi perenaine Bronach, seejärel saan pihku ingliskeelse (eestikeelset varianti neil veel pole) eksponaatide plaani, mis annab ülevaate muuseumi väljapanekust. Ja peagi saabuvad esimesed külastaja, kellele samuti jagatakse kätte plaanid ja varsti annab perenaine Westport`i maketi juures tutvustava ülevaate Westport´i (Cathair na Mart) kujunemise ajaloost. Õnnestub päris mitmel korral kuulata seda lugu, kuna ikka on huvilisi, kes uksest sisse astuvad. Põhiülesandeks saab meil selle väljapaneku plaani eestikeelse versiooni koostamine. Igati huvitav ja põnev päev!
Lisaks sellele saan teha ka ühte viktoriini, panen täppi 9 küsimusega 10-st. Ja samuti on väljapanekus esemed, mille juures on silt: Arva ära?, enamuse osas jään vastuse siiski võlgu.
Muuseumi vahendusel saavad soovijad uurida oma juurte kohta, selle jaoks on esmalt vaja ära täita küsimustik, mille alusel siis otsitakse välja vajalik info. Kolmapäeviti viib Ann läbi tasuta jalgsimatka Westport´i linnas, sellest õnnestub mul juba homme osa saada. Jään põnevusega ootama!




Õhtul jälle Town Hall, täna uus etendus.

1 kommentaar: